Басейн глибиною 45,5 метрів відкрив свої двері в Польщі

Цими вихідними недалеко від Варшави був відкритий басейн для дайвінгу глибиною 45,5 метрів зі штучними підводними печерами і руїнами, що нагадують міста майя. Це найглибша подібна споруда в світі.

У ньому 8000 кубометрів води – що в 20 разів більше, ніж в звичайному 25-метровому басейні.

На відміну від інших, цей басейн буде працювати, незважаючи на обмеження через коронавіруса в Польщі, оскільки це навчальний центр, що пропонує курси. Також тут є готель з номерами, з яких гості можуть поспостерігати за дайверами на глибині до п’яти метрів.

«Це найглибший басейн в світі», – сказав директор комплексу Міхал Брашинський, 47-річний захоплений дайвер. Нинішній рекордсмен Книги рекордів Гіннеса знаходиться в Монтегро-Терме в Італії і має глибину 42 метри. Басейн, який планується відкрити в Великобританії в 2021 році, буде мати глибину 50 метрів.

У перший день відкриття об’єкта прийшло близько десятка клієнтів, в тому числі вісім досвідчених дайверів, які сподіваються скласти іспит на інструктора. «Тут немає відмінної риби або коралових рифів, так що це не заміна морю, але безумовно гарне місце для тренувань з безпечного дайвінгу»,- сказав Пшемислав Какпрзак, 39-річний інструктор з дайвінгу. І додав: «А це весело! Це як дитячий садок для дайверів! »

Єжи Новацький, 30-річний лісничий і початківець нирець, сказав: «Вперше ми спустилися на глибину п’яти метрів, але видно все до самого дна – останки, печери – це здорово!» Існує безліч сценаріїв тренувань і можливість протестувати різне обладнання.

За два роки будівництва басейну було залито близько 5000 кубометрів бетону, що обійшлося приблизно в 40 млн. злотих або 8,9 млн. євро.