Англія вводить нову схему тестування пасажирів з 15 грудня

“З 15 грудня Великобританія представить нову систему, що дозволяє пасажирам, які прибувають з країн з високим рівнем ризику, пройти тест на коронавірус після п’яти днів карантину і в разі негативного результату тесту отримати право припинити самоізоляцію”,- повідомили світові агентства.

Авіакомпанії і інші компанії в сфері туризму і подорожей закликали до аналогічних заходів протягом декількох місяців після того, як постраждали від катастрофічних наслідків через правила 14-денного карантину для людей, що прибувають з-за кордону, через що багато людей взагалі відмовилися від поїздки в Англію.

Нова схема буде відкрита для всіх пасажирів, що прибувають з країн, які не включені в список уряду безпечних країн, і які подорожують повітряним, поромних або залізничним транспортом.

Пасажири оплатять тест, який буде проводитися на території Великобританії. Перед поїздкою їм потрібно буде зробити замовлення через приватного постачальника із затвердженого урядом переліку постачальників, заповнити форму, яка дозволить їм перебувати на території Англії і залишатися в ізоляції до тесту. Якщо пасажири не хочуть проходити тест, їм доведеться залишатися на карантині протягом двох тижнів.

Уряд вирішив запровадити цю схему після консультації з вченими, які показали, що тест після п’яти днів ізоляції дає кращий результат, ніж тест після прибуття, тому що він дозволяє вірусу, якщо він присутній, проявляти себе, що допомагає знизити ризик отримання помилково негативних результатів тесту відразу після прибуття.

Нова стратегія також супроводжується планом фінансової підтримки аеропортів в Англії на суму не більше 8 мільйонів фунтів стерлінгів на аеропорт і за певних умов.