Співробітники похоронних бюро Мадрида провели страйк у День всіх святих

За повідомленням AFP, “офіційні особи та співробітники мадридських похоронних бюро влаштували 24-годинний страйк, вимагаючи більшого числа співробітників для боротьби з очікуваним збільшенням смертності під час другої хвилі пандемії”.

Десятки співробітників похоронних бюро зібралися вчора біля входу на кладовище Карабанчель, де в День всіх святих родичі померлих за традицією збираються перед могилами своїх близьких. Похоронні агенти закликали мера Мадрида Хосе Луїса Мартінеса-Алмейда піти у відставку.

Представник профспілки Мануель Кармона заявив, що “муніципальній цвинтарній службі необхідно, як мінімум, 15-20 додаткових співробітників, щоб впоратися зі зростанням смертей від COVID-19 і уникнути проблем, які спостерігалися під час першої хвилі”.

“На піку першої хвилі в кінці березня і в квітні похорони потрібно було чекати п’ять-шість днів, кремації повинні були проходити в містах за сотні кілометрів, льодовий каток в Мадриді було перетворено на морг”, – нагадав Кармона. «Ми не хочемо бути співучасниками такої безвідповідальності»,- сказав він.

Мадридські похоронні бюро керують 14 кладовищами, в тому числі Карабанчель, одним з найбільших, а також двома моргами і двома крематоріями. У них працюють 478 чоловік, які у вересні вже влаштували 24-годинний страйк з такими ж скаргами.

Незважаючи на обмеження, введені з липня, число інфікованих зростає. Вчора міністерство охорони здоров’я оголосило про 25 595 підтверджених нових випадків захворювання – це найбільше число з початку пандемії.

Через пандемію доступ до мадридських кладовищ вчора був обмежений. Мерія направила 300 муніципальних поліцейських з двома дронамі для контролю за дотриманням правил дистанціювання. Плакати біля входу в Карабанчель закликали відвідувачів скоротити час відвідування і принести з собою воду для квітів, щоб уникнути масових скупчень людей біля фонтанів.