Трамп попереджає американців: «Приготуйтеся до «жахливої» кількості загиблих від COVID-19»

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп попередив американців готуватися до «жахливої» кількості смертей протягом наступних кількох діб. Кількість заражених коронавірусом в країні перевищила 300 тисяч.

Під час брифінгу в Білому домі Трамп сказав, що більше 3000 військових медиків були відправлені в різні частини країни, щоб допомогти в боротьбі з COVID-19. Президент заявив, що пік пандемії в США очікується в найближчі кілька днів.

Раніше глава органів охорони здоров’я США генерал Джером Адамс заявив, що цей тиждень буде одним з найсумніших для більшості населення. Адамс порівняв ситуацію з атакою на Перл-Харбор і атаками 11 вересня.

У неділю загальне число смертей від цього вірусу в Сполучених Штатах склало 9458 – набагато більше, ніж загальне число жертв двох атак. Тільки в штаті Нью-Йорк, який є епіцентром пандемії, загинуло понад 4100 осіб.

Працівники охорони здоров’я відчувають дедалі більший тиск і гостро потребують обладнання. Губернатор Нью-Йорка Ендрю Куомо заявив, що в багатьох місцях основні запаси закінчаться через день або два.

Тим часом сотні лікарів, надісланих адміністрацією Трампа, починають прибувати до Нью-Йорку. Крім того, скоро там відкриється величезний госпіталь 2500 ліжок, яким будуть керувати військові.