Лоукостер Wizz Air значно збільшив плату за багаж

Ціни на зареєстрований багаж збільшені більше, ніж в два рази.

Новий рік, який чекають з надією на краще, з самого першого місяця виявився не таким вже райдужним для пасажирів багатьох авіакомпаній. Не став винятком і угорський лоукостер Wizz Air. Популярна в Україні бюджетна авіакомпанія значно збільшила плату за багаж. До початку 2019 року малогабаритний багаж, можна було зареєструвати мінімум за 7 євро. Максимальна вартість становила 12 євро.

Тепер за малогабаритний багаж потрібно буде заплатити мінімум 9 євро, а максимум – 27 євро. Такий великий діапазон цін обумовлений тим, що все залежить від популярності маршруту і дати виконання рейсу.

Незначно, але все ж таки, зросла ціна послуги пріоритетної посадки. Якщо раніше за пріоритетну посадку потрібно було заплатити від 5 до 15 євро, то зараз діапазон розширився від 5 до 17 євро.

Пасажирські авіаперевізники, в тому числі і бюджетна авіакомпанія Wizz Air, яка є однією з найпопулярніших в Україні, використовують найменшу можливість, щоб збільшити доходи. Ціни на квитки не піднімаються, але вартість додаткових послуг фактично є компенсуючим механізмом і способом не втрачати прибутковість. Однак тут потрібно не перегнути палицю, інакше пасажири просто підуть до інших перевізників, які останнім часом активно виходять на український ринок.

Нагадаємо, раніше ми писали про підвищення лоукостером Ryanair вартості пріоритетної посадки, яка тепер буде залежати від попиту на квитки. Щоб перевезти зареєстрований багаж масою до 10 кілограм, потрібно буде заплатити на 4 євро більше.