Поліцейський вантажівка врізалася в демонстрантів у Нью-Йорку

Мер Нью-Йорка Білл де Блазіо розповів, що поліція Нью-Йорка розслідує інцидент, в якому поліцейський вантажівка Нью-Йорка врізався в натовп, протестуючий проти вбивства чорного Джорджа Флойда, який загинув під час арешту в Міннеаполісі.

Поліція розслідує 27-секундне відео, опубліковане в Твіттері, на якому зображений поліцейський вантажівка в Нью-Йорку перед протестувальниками, які били машину камінням та іншими предметами. Вантажівка, здавалося, пройшов через огорожу перед ним і продовжував йти крізь натовп.

Білл де Блазіо додав: «Я б хотів, щоб поліція обрала інший підхід, але давайте почнемо з самого початку. Протестуючі в цьому відео першими напали на поліцейську машину».

Тим часом Департамент поліції Сієтлу (SPD) заявив, що щонайменше 27 осіб були недавно арештовані в ході акцій протесту, в основному за напади, підпали, руйнування і мародерство. На підмогу була викликана Національна гвардія.

Глава СДПН Кармен Бест підкреслила, що «пріоритетом є порятунок життів і припинення руйнувань. На даний момент ми знаємо, що багато поліцейських і громадяни отримали поранення», додавши, що «те, що почалося як мирний протест, стало насильницьким і руйнівним». через певні групи, які скористалися ситуацією .

Вона запевнила, що поліція “готова сприяти мирному здійсненню прав Першої поправки (в Конституції США). Після вбивства Джорджа Флойда ми всі, дійсно, сердимося, засмучуємося, розчаровуємося”.

Зі свого боку, Департамент поліції Атланти (APD) заявив, що 70 осіб були заарештовані під час останніх акцій протесту в місті. Представник Департаменту поліції Атланти підтвердив, що комендантська година була введена в місті з 9 вечора минулої ночі.

За даними поліції, каміння та інші предмети кидали в правоохоронців, а майну в центрі було завдано великої шкоди.

Раніше APD повідомило, що з наближенням комендантської години кількість людей на вулицях значно скоротилося, але, незважаючи на комендантську годину, багато протестуючих залишилися.