Президент Вірменії хоче створити уряд національної згоди

“Влада в Вірменії в нинішній кризовій ситуації повинна перейти в руки уряду національної згоди”, – це оцінка президента Вірменії Армена Саргсяна, висловлена ​​ним у зверненні до народу.

“Уряд повинен об’єктивно оцінювати свій потенціал і не витрачати час на розробку дорожньої карти конституційних процесів, що ведуть до можливості дострокових виборів. До цього влада в країні повинна перейти до рук висококваліфікованого уряду національної згоди»,- сказав президент.

З 10 листопада Вірменію стрясали протести, організовані 17 опозиційними партіями з вимогою відставки прем’єр-міністра Нікола Пашиняна. Опозиція стверджує, що підписана ним тристоронню угода про припинення військових дій в Нагірному Карабаху насправді є капітуляцією.

Саргсян оголосив про початок політичних консультацій для обговорення ситуації, що склалася. Президент також підписав указ про звільнення з посади міністра закордонних справ Зограба Мнацаканян.

«За пропозицією прем’єр-міністра і відповідно до статті Конституції і закону «Про структуру та діяльність уряду», міністр закордонних справ Вірменії Зограб Мнацаканян буде звільнений»,- йдеться в указі на сайті президента.

У понеділок президент підписав черговий указ про звільнення начальника поліції і в.о. заступника начальника поліції Гургена Далакяна. Президент призначив Айка Бабаяна замість Далакяна, який вступив на посаду в червні 2020 року.

Звільнення пов’язані з політичною кризою в країні.