Прем’єр-міністр Естонії подав у відставку через звинувачення в корупції, висунуті проти його партії

“Прем’єр-міністр Естонії Юрій Ратас оголосив про свою відставку у зв’язку зі звинуваченнями в корупції, висунутими проти його Центристської партії, заявивши, що він хоче взяти на себе політичну відповідальність і дозволити прояснити звинувачення”, – повідомляє DPA.

«Політика вирішення складних ситуацій змушує зробити дуже важкий вибір», – написав він у Facebook. «У цій ситуації, керуючись своїми цінностями, я вирішив піти з поста прем’єр-міністра. Це рішення було прийнято після консультацій з керівництвом і парламентською фракцією Центристської партії, а також з моїми найближчими колегами. Різні рішення здавалися можливими, але тільки одне з них правильне», – цитує Ратас ТАСС.

“Судові органи країни почали розслідування у справі про надання державного кредиту будівельному проекту Порто-Франко”, – повідомляє DPA.

Вчора було затримано чотирьох осіб. Підозрювані – генеральний секретар центристської партії Естонії, радник міністра фінансів, власник ріелторської компанії, спонсор партії.

Однак генеральний прокурор Тааві Перн сказав, що немає ніяких підстав вважати, що сам Ратас щось знав про те, що відбувається.