Аргентина: Альберто Фернандес переміг на президентських виборах

Лівоцентрист і пероніст Альберто Фернандес переміг на президентських виборах у неділю в Аргентині. Його головний суперник, нинішній президент, консервативний ліберал Маурісіо Макрі, визнав свою поразку і привітав Фернадеса з перемогою.
Попередні результати виборів оголошено після підрахунку 90% бюлетенів. Дані показують, що Фернандес набрав майже 48 відсотків голосів, а Макрі – менше 41 відсотка. Це означає, що другого туру виборів не буде, оскільки кандидат від опозиції отримав необхідні більш 45 відсотків голосів.
Явка виборців склала близько 81 відсотка.
Виступаючи пізно ввечері в неділю перед своїми прихильниками, Макрі сказав, що признає свою поразку на виборах. У той же час він привітав Фернандеса з перемогою і запросив його до Президентського палацу на сніданок в понеділок.
У свою чергу, Альберто Фернандес, переможець виборів, оголосив, що зустрінеться з ним, щоб поговорити про політичні зміни, які очікують країну після недільних виборів. Він запевнив, що буде співпрацювати з Макрі в справі подолання глибокої економічної і фінансової кризи, в якій знаходиться Аргентина протягом багатьох місяців.
Під час виборчої кампанії Фернандес, прихильник державного регулювання економікою, пообіцяв забезпечити економічне зростання вже через 180 днів.
Також його перемога означає, що колишня глава держави (2007-2015) Крістіна Фернандес де Кіршнер, яка на даний час є сенатором, повернеться до уряду в якості віце-президента. Справа за обвинуваченням її в корупції триває. Колишній президент не визнає себе винною і стверджує, що вона стала «жертвою переслідувань» і маніпуляцій ЗМІ, які звинувачують її в провалі економічної політики нинішнього уряду.