Перший смертельний випадок після використання електронних сигарет в США

У США стався перший смертельний випадок, пов’язаний з використанням електронних сигарет. Пацієнт помер після розвитку важкого респіраторного захворювання. Американська медична влада попереджає про збільшення в останні місяці випадків з ускладненнями від використання електронних сигарет.

Дані про загиблого пацієнта мізерні. Після використання електронної сигарети чоловіка було поміщено в лікарню в Іллінойсі із захворюванням легенів, яке органи охорони здоров’я назвали «нез’ясовним»

У штаті розслідується ще 21 випадок. Пацієнтами є переважно чоловіки у віці від 17 до 38 років. У постраждалих є схожі симптоми – кашель, задишка, втома. У деяких захворювання супроводжується блювотою і діареєю.

За останні два місяці в Сполучених Штатах було зареєстровано 193 випадки легеневих хвороб, які, як вважається, викликані курінням електронних сигарет.

Д-р Емілі Чепмен, директор дитячого оздоровчого центру: все, що ми можемо сказати, так це те, що спостерігаємо за ураженням легень, яких ми не бачили до сих пір.

Поки не ясно, який інгредієнт викликає ускладнення. Електронні сигарети не містять смоли і чадного газу, які є канцерогенними.

Всього рік тому Американська академія наук попередила, що частинки, які відділяються від пара можуть бути «потенційно токсичними».