Мальта не впустить нещеплених британців

Влада Мальти посилює протиепідемічні заходи з сьогоднішнього дня. Вона закриває свої кордони для туристів з Великобританії, які не завершили повний цикл вакцинації, з метою запобігання поширенню Дельта-варіанту коронавіруса. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я Мальти.

Невакцинованим дітям у віці до 12 років буде дозволено в’їхати до Мальти з дорослим компаньйоном, але на практиці це рішення не дозволить тим британським сім’ям, чиї діти старше цього віку, поїхати у відпустку в одне з і без того небагатьох туристичних напрямків у “зеленій зоні” .

На Мальті був виявлений тільки один випадок нещодавно виявленого варіанта Delta, але є побоювання, що це число збільшиться після того, як британська влада помістили середземноморську країну до зелений список минулого тижня.

У Великобританії один з найвищих показників вакцинації серед населення, але в цьому місяці відбулося різке збільшення випадків зараження, викликаного новим варіантом Delta. Цей варіант вірусу в основному вражає людей у ​​віці до 40 років, а в Сполученому Королівстві вони тільки недавно отримали право на вакцинацію і ще не отримали другу дозу. Британська влада також поки не вакцинують людей молодше 18 років.