Нові ліки від грипу повністю зупиняють коронавірус?

Експериментальний пероральний противірусний препарат “Молнупіравір” повністю зупиняє передачу коронавіруса протягом 24 годин”,- повідомляє BBC.

“За даними команди дослідників з Інституту біомедичних наук Державного університету Джорджії, препарат запобігає розмноженню вірусу, тим самим зупиняючи його поширення”,- пише 24 години.

В рамках дослідження вчені під керівництвом доктора Річарда Племпера перевірили здатність “Молнупіравіра” зупиняти COVID-19 у тхорів. «Це перша демонстрація перорального препарату, який миттєво зупиняє передачу SARS-CoV-2»,- додав Племпер.

«Ми вважаємо, що тхори є підходящою моделлю передачі через їх здатності поширювати вірус – у більшості з них не розвиваються серйозні симптоми, що дуже нагадує те, як SARS-CoV-2 поширюється у підлітків»,- говорить доктор Роберт Кокс, співавтор дослідження.

Для свого дослідження фахівці заразили тхорів коронавірусом і почали лікувати їх “Молнупіравіром”, як тільки тварини почали поширювати вірус через ніс. При тісному контакті з іншими здоровими тваринами жодна з тваринах не захворіла.