23 людини померли в будинку для літніх людей в Бельгії

“Число загиблих від коронавіруса в будинку для літніх людей в бельгійському місті Молл в провінції Антверпен досягло 23 за останні три тижні”,- сказав мер Вім Кайерс.

Раніше повідомлялося, що 125 гостей і співробітників цього закладу заразилися коронавірусом після святкування Дня Святого Миколая, який відзначається в Бельгії 6 грудня.

Місцева влада вважає, що причиною масового зараження міг стати волонтер, який зіграв під час святкування роль Святого Миколая. У традиційному одязі і з подарунками він зустрічав мешканців будинку престарілих. Через кілька днів у нього був виявлений COVID-19.

У самому закладі стверджують, що волонтер не знімав медичну маску і рукавички весь час, поки спілкувався з мешканцями будинку престарілих. Також відомо, що він часто відвідував цей будинок і, можливо, заразив старих під час попереднього відвідування.

Раніше ЗМІ і громадська організація Amnesty International звинуватили бельгійську владу в недостатній допомозі будинкам престарілих, що взяли на себе тягар першої хвилі коронавирусной інфекції. Повідомляється також, що вік більшості померлих в Бельгії з початку пандемії перевищує 80 років.