COVID-19 передається з відстані більше 2 метрів

Центр США з контролю і профілактиці захворювань (CDC) попередив про можливість зараження коронавірусом на відстані більше 2 метрів, а не тільки при тісному контакті, згідно з документом, розміщеним на сайті агентства, цитованому ТАСС.

Автори звіту підкреслюють, що це можливо “в закритих приміщеннях з поганою вентиляцією, в деяких випадках, коли пацієнт важко дихає, наприклад, співає або займається спортом».

У зв’язку з цим експерти Центру попереджають, що «певна кількість дрібних частинок, які поширюються людьми з COVID-19, сконцентровані в достатньому обсязі для поширення вірусу серед інших людей. “Можна заразитися, перебуваючи в одній кімнаті з хворим або незабаром після його відходу з приміщення, хоча найбільш поширені випадки інфікування відбуваються при тісному контакті”, – повідомив CDC.

CDC виявився в центрі ще одного скандалу, коли у вересні випустив аналогічне попередження, але потім видалив його з сайту. У відомстві пояснили це некоректною публікацією чорновій версії документа.

За даними Університету Джонса Хопкінса в США, число хворих коронавірусом перевищило 7,4 мільйона чоловік, включаючи президента Трампа і його дружину. Більш 209000 чоловік померли від COVID-19.