Роберт О’Брайен перервав своє європейське турне через хакерські атаки

“Радник президента Дональда Трампа з національної безпеки Роберт О’Брайен перервав своє європейське турне і в терміновому порядку виїхав до Вашингтона через кібератаки російських хакерів на урядові установи США”, – повідомляє Reuters з посиланням на високопоставлене джерело в Білому домі.

О’Брайен має намір провести засідання Ради національної безпеки, як тільки повернеться. 14 грудня влада США підтвердила, що, принаймні, дві установи – Міністерство фінансів і Національне управління з телекомунікацій і інформації (NTIA) – стали метою великомасштабної і добре підготовленої кібератаки. У той же час повідомлялося про прорив в програмному забезпеченні SolarWinds, яким користується ряд державних структур.

За даними уряду США, хакери пов’язані з російськими держструктурами.

Під час свого європейського турне Роберт О’Брайен встиг побувати у Франції та Ізраїлі, але не відвідав Німеччину, Швейцарію і Великобританію. У суботу він планує продовжити свою подорож по Європі.

Тим часом, кілька сенаторів від обох партій звернулися до розвідки США з проханням оцінити збиток від хакерської операції. Компанія SolarWinds вже оголосила, що заражене ПО встановлено на комп’ютери 18 000 користувачів. З його допомогою хакери могли контролювати заражені комп’ютери майже 9 місяців.