Коронавірус вже є у всіх 50 штатах США

Смертельний коронавірус вже поширився у всіх 50 штатах. Це стало відомо після того, як штат Західна Вірджинія повідомив про першу заражену людину, повідомляють американські ЗМІ.

Тим часом адміністрація найбільшого американського міста Нью-Йорка оголосила, що розглядає можливість блокади, аналогічної тій, що була в районі затоки Сан-Франциско.

На сьогоднішній день в Сполучених Штатах зареєстровано 114 випадків смерті від коронавірусу і близько 6500 інфікованих по всій країні.

У світі налічується близько 200 000 чоловік, з яких близько 8 000 померли.

Після того, як Адміністрації президента Дональда Трампа запропонувала пакет економічних стимулів вартістю в 1 трлн. доларів, вчора ввечері міністр фінансів США Стівен Мнучін попередив сенаторів Республіканської партії, що, якщо Конгрес США не вживе заходів, безробіття в США може досягти рівня в 20%, що майже вдвічі перевищить рівень безробіття під час Великої рецесії.

Тим часом мер Нью-Йорка Білл де Блазіо заявив, що протягом двох днів вирішить, чи слід видавати наказ 8,5 мільйонам жителів залишатися в своїх будинках.

Такий крок може в значній мірі блокувати людей у своїх будинках, дозволяючи їм робити необхідні виходи тільки для того, щоб купити продукти або ліки, вигулювати собаку або займатися спортом, якщо вони уникають контакту з іншими людьми.

“Це дуже, дуже складне рішення, – прокоментував Білл де Блазіо, – ми ніколи не були в такій ситуації раніше. Я ніколи не чув нічого подібного за всю історію Нью-Йорка”.

Влада в районі затоки Сан-Франциско вже наказала 6,7 мільйонам людей залишитися вдома і не виїжджати, якщо в цьому немає крайньої необхідності, поки тільки до 7 квітня.

Зі свого боку, віце-президент США Майк Пенс оголосив, що Білий дім може закликати збройні сили США будувати польові госпіталі в гарячих точках, де багато людей заражаються, якщо цього вимагатимуть губернатори штатів.

Тим часом, глава Пентагону Марк Еспер заявив, що американські військові нададуть Міністерству охорони ЗДОРОВ’Я США 5 мільйонів респіраторних масок і до 2000 апаратів вентиляції легенів.

Еспер додав, що військові також відкриють свої 14 сертифікованих лабораторій з тестування коронавірусу для перевірки невійськового персоналу.