Трамп офіційно стає кандидатом від республіканців на президентські вибори в США

Президент США Дональд Трамп зібрав достатньо делегатів, щоб проголосити себе переможцем первинних виборів Республіканської партії, повідомляє Франс Прес.

“Вітаємо Дональда Трампа, який був обраний кандидатом від Республіканської партії на президентські вибори в США”, – написала в Твіттері голова Національного комітету партії Рона МакДаніель.

Трамп переміг на попередніх виборах у Флориді та Іллінойсі вчора, і має понад 1276 делегатів, повідомляє Associated Press.

Він боротиметься за другий термін на виборах 3 листопада. Його перемога на первинних виборах була впевнена, хоча у нього і було троє суперників. Двоє з них здалися, а останній, що залишився в гонці, колишній губернатор Массачусетсу Білл Уелд, отримав мало підтримки.

Через відсутність конкуренції деякі штати навіть відмовилися організувати голосування.

Флорида та Іллінойс проголосували вчора, незважаючи на епідемію коронавірусу, яка забрала життя понад 100 людей у Сполучених Штатах.

Демократи паралельно організовують свої первинні вибори, на яких колишній віце-президент Джо Байден є фаворитом після серії перемог проти свого суперника-соціаліста Берні Сандерса.