Голландець з 5 спроб вгадав пароль Трампа в Твіттері, порадивши йому змінити його

Голландський експерт з інформаційної безпеки Віктор Хеверс вгадав пароль президента США Дональда Трампа в Twitter, а потім увійшов в його аккаунт. Про це повідомляє голландське видання De Volkskrant.

За словами хакера, доступ до сторінки американського лідера в Twitter він отримав в середині жовтня 2020 року. Спеціаліст ввів правильний пароль з п’ятої спроби: в акаунті президента був пароль «maga2020!». MAGA походить від слогана Трампа «Зробимо Америку знову великої».

“Я очікував, що мене заблокують після чотирьох невдалих спроб. Або, принаймні, попросять надати додаткову інформацію»,- сказав Хеверс ЗМІ. Він заявив, що Трамп не використав елементарні заходи безпеки, включаючи двоетапну перевірку при доступі до аккаунту. ІТ- фахівець порадив президенту США більш серйозно поставитися до складності своїх паролів, щоб захистити свій обліковий запис.

Не має нічого дивного, що представники Twitter спростували слова експерта з безпеки. Адміністрація соцмережі відповіла, що не бачить ніяких доказів того, що голландець дійсно коли-небудь мав доступ до аккаунту Трампа.

«Ми активно впровадили заходи безпеки для облікових записів певної групи знаменитостей, пов’язаних з виборами в США», – йдеться в повідомленні Twitter.

Голландське видання нагадує, що це не перший випадок, коли Хеверсу вдається проникнути в акаунт президента в Twitter. У 2016 році експерту також вдалося зламати пароль американського лідера: тоді Трамп використовував слово “yourefired”.