Четверо пасажирів оштрафовані на 10 тисяч фунтів за приховування важливої ​​інформації

Чотири людини, які прямували до Великобританії, були оштрафовані на 10 000 фунтів стерлінгів кожен. Як повідомляє BBC, в аеропорту Бірмінгема пасажирів зупинила поліція, яка виявила, що вони не заявляли про своє прибуття з країни, включеної до “червоного списку”. На даний момент в ньому 33 країни!

Всі мандрівники з країн, перерахованих в цьому списку, повинні повідомити про це британській владі і підлягають обов’язковому 10-денного карантину в готелі. Якщо карантин будь-яким чином буде порушений або буде прихована важлива інформація про прибулих, то за новими правилами, введеним на цьому тижні, на них буде накладено штраф в розмірі 10 000 фунтів стерлінгів або їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Існує також відкрита електронна пошта та телефонні лінії для зв’язку з владою, де можна подати скаргу на людину, яка порушує свій карантин або своє зобов’язання зробити це.

«Ще в середині дня, коли ми ввели нові правила, у нас були випадки, коли 6 чоловік заявляли, що приїхали з країни з високим рівнем ризику і були поміщені на обов’язковий карантин в готелі», – повідомив ЗМІ офіцер поліції. «Але були і ті, які не заявили про свої зобов’язання, однак їх план не спрацював. Порушники були виявлені, і кожен був оштрафований на 10 000 фунтів стерлінгів », – додав він.

Аеропорт Бірмінгема – один з п’яти аеропортів Англії, де людина, що прибуває з країни з високим рівнем ризику, може бути поміщена на карантин в готелі.

Пасажири, що знаходяться на карантині, повинні заплатити 1750 фунтів стерлінгів за 10-денне перебування, яке включає проживання, транспорт і тестування. Якщо є другий супутник, з яким можна ділити кімнату, то за нього потрібно доплатити всього 650 фунтів, що в сумі становить 2400 фунтів стерлінгів на двох. Плата за дитину становить 325 фунтів стерлінгів.