Через коронавіруса в Чехії посилені заходи в питних закладах і не тільки

Чеська влада оголосила, що питні заклади і ресторани повинні будуть закриватися о 22.00 через тривале зростання числа випадків коронавіруса.

«Під впливом алкоголю контакти стають набагато більш частими, а основні правила набагато частіше не дотримуються»,- сказав новий міністр охорони здоров’я Чехії Роман Примула, який повинен вступити на посаду.

Галузеві організації побоюються падіння продажів до 30 відсотків через нове обмеження, яке спочатку буде діяти на термін не менше двох тижнів.

Введення цього заходу супроводжується новими обмеженнями на відвідування спортивних і культурних заходів – максимум 2000 осіб можуть відвідувати на відкритому повітрі і 1000 чоловік в приміщенні.

Нові обмеження особливо турбують представників місцевого футболу і хокею. Голова Чеського національного спортивного агентства Мілан Хніліцка дав зрозуміти, що сектор отримає фінансову підтримку.

Вчора Чехія підтвердила майже 2400 нових випадків коронавіруса. За даними Європейського центру профілактики та контролю захворювань, за останні 14 днів число інфекцій на чеській землі становить близько 219 на 100 000 жителів.