У Німеччині до 2030 року планують відкрити 1 млн станцій зарядки електромобілів

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила в неділю, що хоче різко збільшити кількість зарядних станцій для електромобілів в Німеччині, що спонукає споживачів відмовитися від двигунів внутрішнього згоряння і перейти на автомобілі з низьким рівнем викидів.

Виступаючи в своєму щотижневому відео – подкасті, Меркель сказала, що хоче, щоб в Німеччині до 2030 року був обладнаний 1 мільйон зарядних станцій. В даний час в Німеччині таких станцій близько 21 000.

Заява канцлера прозвучала напередодні її зустрічі в понеділок з керівниками автомобільної промисловості в рамках зусиль, спрямованих на те, щоб допомогти транспортному сектору Німеччини досягти цільових показників викидів.

На додаток до розмови про інфраструктуру зарядних станцій в Німеччині, Меркель каже, що на зустрічі будуть обговорюватися урядові та галузеві програми для стимулювання розвитку виробництва електромобілів і способи захисту робочих місць в автомобільній промисловості в умовах переходу до виробництва більш екологічно чистих транспортних засобів.