Куба вводить обмеження на купівлю продуктів харчування

Важка економічна криза на Кубі змусила місцеву владу прийняти рішення про обмеження продажу певних продуктів харчування.
Кубинці зможуть купувати обмежену кількість курятини, яєць, бобів, гороху, мила та інших основних продуктів. Мета держави – впоратися з нестачею основних продуктів харчування і зробити деякі запаси.
Куба імпортує близько 60-70% продовольства. Щорічно це коштує понад 2 мільярди доларів. В останні місяці з магазинах все частіше стали зникати на дні або тижні, деякі товари.
Міністр внутрішньої торгівлі Бетсі Діас Веласкес звинуватила торгове ембарго США в цій ситуації. Вона підкреслила, що «Куба залежить від імпорту з США. Це означає, що ми повинні шукати альтернативи ».
Продуктові магазини на Кубі знаходяться в державній власності. У кожного кубинця є купон, який дає йому право купувати невеликі кількості основних товарів. Проте, існує періодична нестача деяких продуктів.
Аліна Рамірес, місцева мешканка: «Кубинці звикли долати труднощі. Все стало гірше, але це нормально».
Люди, у яких досить грошей, можуть купувати більше товарів в списку «вільних» цін.
Рішення уряду Куби про нормування деяких продуктів не означає, що вони будуть включені в так звані купонні книги, як в 1962 році.