4 мільйони американців вже проголосували

“Виборці в США масово голосують напередодні президентських виборів, і явка зростає безпрецедентними темпами. Про це свідчать дані за попередніми виборами між президентом Дональдом Трампом і його опонентом від Демократичної партії Джо Байденом”, – передає Reuters.

До виборів 3 листопада залишилося чотири тижні, але вже проголосувало більше 4 мільйонів американців, що на багато перевищує дані за аналогічний період в 2016 році (75 000 виборців).

«Ми ніколи не бачили, щоб так багато людей голосували перед виборами», – сказав Майкл Макдональд з Університету Флориди, який очолює проект.

“Це пов’язано з вирішенням багатьох штатів дозволити дострокове голосування і голосування поштою через пандемію коронавіруса, а також з бажанням визначитися з політичним майбутнім Трампа”,- додав він.

Це масове попереднє голосування в Сполучених Штатах дало привід прогнозувати рекордну явку в 150 мільйонів чоловік, що складає 65% виборців. Це найвищий відсоток з 1908 року.

За попередніми даними, Байден лідирує в національних опитуваннях, хоча опитування в ключових штатах показують більш запеклу боротьбу.