Сильний землетрус магнітудою 7,4 потряс Індонезію

За даними метеорологічної служби, потужний землетрус магнітудою 7,4 бала за шкалою Ріхтера стався на сході Індонезії, викликавши попередження про цунамі, але поки повідомлень про жертви або Серйозний матеріальний збиток не надходило.

Землетрус стався о 5:20 ранку за київським часом, приблизно в 112 км на північний захід від міста Ларантук, в східній частині острова Флорес, на глибині 12 км.

“Всі вибігали на вулицю”, – сказав агентству Рейтер Агустінус Флоріан, житель міста Маумер у Флоресі. Маумер був серйозно пошкоджений землетрусом аналогічної сили в 1992 році.

Райони Малуку, Східна Нуса-Тенггара, Західна Нуса-Тенггара, а також південно-східний і Південний Сулавесі були попереджені про можливе цунамі.

Пізніше Геологічна служба США повідомила, що сила землетрусу склала 7,3 бала. За даними індонезійського інформаційного агентства, повторний землетрус магнітудою 5,6 потряс Ларантуку після першого землетрусу.

“Я відчував себе як хвиля, що піднімається і опускається”, – сказав агентству Рейтер Захаріас Гентана Керанц, житель Ларантуки.

Альфонс Хада Бетан, Голова Агентства з пом’якшення наслідків стихійних лих Східного Флореса в Ларантуке, сказав, що негайних повідомлень про руйнування не надходило, і землетрус відчувався протягом декількох хвилин, коли люди залишали свої будинки.

Землетрус також відчувався в Макассарі, Південний Сулавесі.

Американський центр попередження про цунамі в Тихому океані заявив, що цунамі може викликати небезпечні хвилі для узбереж, розташованих в межах 1000 км (621,37 миль) від епіцентру землетрусу.

Представник метеорологічного агентства заявив, що людям слід триматися подалі від пляжів, додавши, що попередження про цунамі буде скасовано принаймні через дві години після його публікації.

Індонезія простягається над “Тихоокеанським вогняним кільцем”, зоною високої сейсмічної активності, розташованої на численних тектонічних плитах.