Чи наздожене українська «черепаха» європейського «гепарда»

Якщо темпи зростання української економіки будуть такими низькими, то наздоганяти економіки країн Євросоюзу доведеться ще 100 років.

Експерти Світового банку підрахували, якщо реформи в Україні і далі будуть відкладатися, то повільне зростання валового національного продукту не дозволить українській економіці швидко наздогнати країни, які входять до складу Європейського союзу.

При такому темпі економічного розвитку потрібно буде мінімум 100 років, щоб наблизитися до рівня життя в Німеччині.

Оскільки Польщі ще далеко до рівня економічного розвитку Німеччини, то українцям до рівня життя, який зараз є в Польщі, при сьогоднішньому повільному зростанні ВВП, знадобитися почекати ще 50 років.

Як поінформували у Світовому банку, показники рівня економічного розвитку розраховуються, виходячи з кількості років для подолання розриву між показниками валового внутрішнього продукту в Україні та в країнах Європейського союзу.

Підвищення продуктивності економіки, створення нових робочих місць, розширення зовнішньої торгівлі знаходиться в списку невирішених проблем, поступове вирішення яких буде сприяти покращенню економічних показників і доходів українців.

Нагадаємо, раніше ми писали про нову ініціативу німецького уряду гарантувати «базові» пенсії тим, хто все життя пропрацював на мінімальну заробітну плату.

В Італії знижений вік виходу на пенсію, також була введена система безумовного базового доходу.