Український уряд акумулює гроші для виходу з кризи

Події, які стрімко розвиваються в зв’язку з поширенням коронавіруса стимулюють український уряд шукати додаткові фінансові можливості, щоб подолати кризу.

Так, сьогодні стало відомо, що в Рахунковій палаті України запропонували перенаправити 5 мільярдів гривень, які закладені в бюджет 2020 року на ряд державних програм, на боротьбу з коронавірусом.

Глава Рахункової палати Валерій Пацкан заявив: «Ці гроші потрібні для закупівлі захисних медичних масок, тест-систем, апаратів штучної вентиляції легень».

Також сьогодні, 20 березня, під час прес-брифінгу голова Національного банку України Яків Смолій повідомив: «У Міжнародного Валютного фонду є дві програми для підтримки країн, постраждалих від коронавіруса. Ми також розраховуємо на фінансування за цими програмами».

Глава Нацбанку сказав, що представники уряду ведуть переговори з МВФ, щоб прискорити підписання програми співпраці на 5,5 мільярда доларів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що МВФ готовий мобілізувати кредитний ресурс на 1 трильйон доларів, щоб подолати наслідки фінансової та економічної кризи.

Виконавчий директор Незалежної асоціації банків України Олена Коробкова вважає, що банки країни будуть мати потребу в додатковій докапіталізації.