Літак з Нью-Йорка в Лондон побив рекорд по найшвидшому перельоту

Пасажирський літак British Airways, що летів з Нью-Йорка до Лондона, побив рекорд за швидкістю польоту до місця призначення через сильний порив вітру, викликаний ураганом “Сіара”, повідомляє ТАСС.

Літак подолав відстань між двома континентами за чотири години 56 хвилин і приземлився в лондонському аеропорту Хітроу.

Боїнг досяг звукового бар’єру, з сильними вітрами, що допомагають йому летіти зі швидкістю 1200 кілометрів на годину. “Сіара” рухається з Північної Америки до Великобританії.

Попередній рекорд за тим же пунктом призначення належить норвезьким авіалініям, з тією ж відстанню, пройденою за п’ять годин і 13 хвилин.

Зазвичай середній час в дорозі по цьому маршруту становить близько 6 годин 13 хвилин.

“Нашим пріоритетом завжди є безпека, а не рекорди швидкості, але наші висококваліфіковані пілоти використовували самі максимальні погодні умови, щоб завчасно доставити своїх клієнтів до Лондона», – повідомляють British Airways.

Тим часом, шторм “Сіара” приніс безліч проблем до Великобританії, паралізуючи транспорт, а в деяких місцях перебої в подачі електроенергії. Через запобіжні заходи багато залізничних компаній зупинили свої поїзди, десятки внутрішніх і міжнародних рейсів були скасовані, а пороми були зупинені в багатьох місцях.

Кілька масових заходів були відкладені, в тому числі марафон з більш ніж 25 тисячами учасників. Запланований на сьогоднішній день матч англійської Прем’єр-ліги між командами “Манчестер Сіті” і “Вест Хем” не відбудеться.

Попередження про небезпечні погодні умови було оголошено по всій країні. Пориви вітру в багатьох регіонах країни досягають 150 км/год., а проливні дощі вже викликали повені в багатьох місцях, повідомляє BGNES.

Королева Єлизавета II скасувала традиційну недільну церковну службу в особняку Сандрінгем в графстві Норфолк через сильний вітер. Всі королівські парки, включаючи Гайд-парк і Парк Сент-Джеймс, були закриті для публічних відвідувань.