В Амстердамі бензинові авто поставлять «поза законом»

В ЄС перейшли на новий рівень в боротьбі за чистоту екології. Так, в столиці Нідерландів заборонять експлуатацію автомобілів на бензинових двигунах уже в 2030 році.

Перші серйозні обмеження для власників традиційних авто чекають вже з 2020 року. Зокрема, влада Амстердама заборонить використання машин з дизельними двигунами, вік яких перевищує 15 років.

Влада столиці Нідерландів дала власникам старих авто рік на те, щоб «позбутися» від своїх транспортних засобів, які несуть небезпеку для навколишнього середовища.

Уже в 2022 році в Амстердамі заборонять роботу автобусів, що працюють на бензині та інших видах традиційного палива. В 2025 році заборона торкнеться і прогулянкових суден, що працюють на численних каналах Амстердама.

Читайте також: Комісія за грошові перекази всередині ЄС стане нижче

Бензинові двигуни всіх типів на всіх типах транспортних засобів остаточно потраплять під заборону в Амстердамі вже в 2030 році.

Замість традиційних типів авто, автобусів і судів влада Амстердама пропонує жителям міста пересісти на електрокари і авто на водні. Спеціально для стимулювання розвитку нових видів транспорту адміністрація міста створює безкоштовні станції зарядки.