Байден: Ціна нашої бездіяльності щодо клімату зростає з кожним днем

Ми живемо у поворотний момент у світовій історії, і ціна нашої бездіяльності щодо клімату зростає з кожним днем. Таку заяву зробив президент США Джо Байден на конференції ООН зі зміни клімату (COP26) у Глазго.

“Перед обличчям наростаючої катастрофи я вважаю, що є неймовірні можливості – не тільки для Сполучених Штатів, але і для всіх нас”, – цитує президента США AFP.

За його словами, досягти мети щодо утримання глобального потепління в межах 1,5 градуса за Цельсієм можна лише спільними зусиллями, але поки що людство із цим завданням не справляється. Він підкреслив, що зміна клімату руйнує світ, ставить під загрозу життю та завдає шкоди світовій економіці на трильйони доларів.

Байден пообіцяв, що його країна здійснить «дії, а не слова», щоб обмежити зміну клімату. Ціль полягає в тому, щоб Сполучені Штати до 2030 року скоротили викиди парникових газів на 50-52% порівняно з рівнем 2005 року.

За його словами, електрифікація транспорту, будівництво сонячних панелей та вітряних турбін створюють у США додаткові високооплачувані робочі місця.

Президент США вибачився перед миром за вихід із Паризької кліматичної угоди за часів свого попередника Дональда Трампа.

При цьому він зазначив причину виходу – ця угода накладає несправедливі економічні обмеження на американських робітників, бізнесменів та платників податків. Однак Байден вважає, що боротьба зі зміною клімату допоможе розвитку економіки, а не буде перешкодою для нього.