Росія може похвалитися: С-500 зможе знищувати гіперзвукових зброю в космосі

Протиракетна система С-500 «Прометей» буде здатна знищувати гіперзвукову зброю в навколоземному космічному просторі. Про це повідомив командувач ВПС Росії Сергій Суровікін в інтерв’ю «Червоній зірці».

Раніше головний конструктор концерну “Алмаз-Антей” С-500 Павло Созінов говорив про те, що С-500 зможе перехоплювати цілі в сотнях кілометрів від Землі.

За словами Суровікіна, технічні характеристики С-500 дозволяють цьому комплексу належати до першого покоління систем космічної оборони.

«Характеристики, встановлені в системі ППО С-500, дозволяють знищувати, крім аеродинамічних і балістичних цілей, гіперзвукову зброю всіх модифікацій, у тому числі в безпосередній близькості», – сказав головнокомандувач.

Він також висловив упевненість, що аналогів цієї системи не існує в принципі.

С-500 «Прометей» (ОКР «Тріумфатор-М») відноситься до нового покоління систем ППО земля-повітря. Це універсальний комплекс перехоплення на великій висоті з підвищеним потенціалом протиракетної оборони. Перспективна система здатна вражати не тільки балістичні, а й аеродинамічні цілі (літаки, вертольоти) і крилаті ракети.