Криваві протести в Єрусалимі

Між палестинцями та ізраїльською поліцією сталися сутички в Єрусалимі і на Західному березі, в результаті чого серед учасників були жертви. Про це повідомило Палестинське товариство Червоного Півмісяця на своїй сторінці в Facebook.

«Наші команди надали допомогу 87 людям з травмами на окупованих палестинських територіях», – пише Палестинський Червоний Півмісяць.

За словами лікарів, до них звернулося найбільше постраждали в Єрусалимі – 33 людини.

Зіткнення між палестинцями та поліцією почалися після того, як у вівторок в Старому місті Єрусалиму пройшов марш правих єврейських активістів з ізраїльськими прапорами.

Раніше Ізраїль завдав авіаударів по ХАМАС в секторі Газа.

Ізраїльська армія і палестинські угруповання в секторі Газа продовжували обмінюватися ракетними ударами після заворушень в мечеті Аль-Акса в Східному Єрусалимі після постанови ізраїльського суду про конфіскацію будинків в Шейх-Джара у арабських сімей.

20 травня уряд Ізраїлю схвалив пропозицію Єгипту про двостороннє припинення вогню в ізраїльсько-палестинському конфлікті.

Представник ХАМАС підтвердив взаємне припинення вогню. Однак 21 травня знову спалахнули сутички в мечетях на Храмовій горі.