Тисячі робочих місць створено в галузі з вирощування канабісу в Канаді

У листопаді 2018 року кількість робочих місць в секторі, який пов’язаний з вирощуванням конопель, збільшилася в 2,6 рази.

Після легалізації канадським урядом вирощування канабісу і виробництва в медичних і не тільки цілях марихуани, ця галузь за невеликий проміжок часу показала стрімке зростання зайнятості та заробітної плати. Оплата праці працівників в цій сфері набагато вища, ніж в інших галузях економіки країни.

За одну годину роботи, пов’язаної з вирощуванням і виробництвом марихуани, в Канаді платять 29,6 доларів (за курсом – 21,7 доларів США), це на 2,6 долара більше в порівнянні з середньою зарплатою в країні.

Статистичне управління Канади опублікувало дані зайнятості в сфері виробництва канабісу. Виявилося, що лише за листопад 2018 року зайнятість збільшилася в 2,6 рази. В цілому в цьому специфічному секторі економіки працює понад 10 тисяч осіб. Безумовно, таке стрімке збільшення числа нових працівників, пов’язане з легалізацією канабісу 17 жовтня 2018 року.

80 відсотків робочих місць займають чоловіки, а середній вік працівників – 35 років. Провінція Онтаріо – лідер за кількістю ліцензованих фірм, де працює близько 6 тисяч осіб.

Дані не відображають офіційні галузеві стандарти, професійну класифікацію, а також не враховують сезонні коливання зайнятості.

Нагадаємо, в третьому кварталі 2018 року імміграція в Канаду досягла рекордного рівня. Протягом трьох місяців в країну прибуло понад 146 тисяч іноземних громадян, з яких на постійне місце проживання – 83, а на тимчасове – 79 тисяч людей.

Джерело: news.eurabota.ua

03.01.2019