Горілка не містить достатньо алкоголю. Робимо антисептик

Експерти МНС Росії не рекомендують використовувати горілку як антисептичний препарат для рук і для дезінфекції.

“Вдячний спирт не повинен заміняти собою дезінфікуючий розчин, так як він не містить достатньої кількості алкоголю”, – йдеться в рекомендації Інституту цивільного захисту та надзвичайних ситуацій Міністерства оборони. Експерти не рекомендують використовувати горілку для дезінфекції, оскільки вона сушить шкіру, дратує її, викликає свербіж і призводить до виникнення мікротріщин, через які вірус може проникнути до організму.

«Крім того, марно дезінфікувати руки розчинами, що містять менше 60 відсотків етилового спирту чи менше 70 відсотків ізопропілового спирту», ​​- відзначили в МНС.

Щоб приготувати антисептик в домашніх умовах, фахівці радять налити спирт в невеликий контейнер, додати перекис водню і гліцерин, потім долити дистильовану або охолоджену кип’ячену воду і швидко закрити контейнер. Потім розчин слід перемішати шляхом обережного струшування. Важливо, щоб в отриманому розчині вміст спирту був не менше 60-70%. Далі антисептик слід розлити в невеликі пластикові флакони або скляні банки.