Франція забороняє вживання алкоголю в парках

Вживання алкогольних напоїв буде заборонено у французьких парках і інших відкритих громадських місцях. Прем’єр-міністр Жан Кастекс оголосив, що цей захід є ще однією частиною блокади країни з-за коронавіруса.

Звертаючись до Національних зборів, Кастекс також заявив, що влада буде швидко розганяти групи з більш, ніж шести чоловік в парках і скверах після нових обмежень, оголошених президентом Еммануелем Макроном. Кастекс сказав, що він «беззастережно» засудив людей, які не дотримуються правила, після того, як публічно з’явилися фотографії натовпу, який п’є пиво на березі Сени під весняним сонцем.

“Тим часом, прокуратура буде зобов’язана «систематично» розслідувати діяльність організаторів таємних вечірок, які ставлять під загрозу життя інших людей”, – додав він.

Влада не наказує людям залишатися в своїх будинках або взагалі уникати спілкування і дозволила поїздки між регіонами під час майбутніх великодніх вихідних. Ці заходи були зустрінуті поєднанням смиренності і гніву, не дивлячись на припущення Макрона, що до середині травня Франція може почати повертатися до «нормального життя».