Схоже, з Brexit у прем’єр-міністра Терези Мей не все гаразд

Ситуація, в яку зайшов процес виходу Великобританії з Європейського союзу, схоже зовсім незрозуміла. Навіть прем’єр-міністр Тереза ​​Мей, яка останні місяці робить титанічні зусилля, щоб знайти з неї вихід, схоже і зовсім не впевнена, що Brexit взагалі може відбутися.

Каменем спотикання виявилася горезвісна угода з ЄС про вихід Британії з його складу. У разі, якщо компромісне рішення не буде знайдене, то, образно кажучи, країна може зупинитися на порозі виходу і не увійти в уже практично відчинені двері з табличкою «Brexit».

Прес-служба прем’єр-міністра Великобританії розповсюдила заяву щодо ситуації, що склалася, в якій зазначається, що «оскільки парламент чітко дав зрозуміти, що він стане на заваді виходу з ЄС без угоди, тепер у нас серйозний вибір: вийти з Євросоюзу без договору або не виходити з нього зовсім».

Ситуація в британському парламенті настільки важка і неоднозначна, що, чим довше вона буде зберігатися, тим вищий ризик, що Об’єднане Королівство так і не вийде з ЄС. Схоже, у Терези Мей починають здавати нерви, якщо вона в офіційній заяві дозволяє собі висловлюватися настільки емоційно, з використанням образних виразів, що «Brexit, за який проголосував британський народ, витече у нас крізь пальці. Я це не схвалюю».

На цьому тижні Тереза ​​Мей знову їде до Брюсселю просити керівництво Європейського союзу чергову відстрочку. Мабуть, скоро відстрочки стануть звичними новинами для підданих її величності королеви Єлизавети II.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що минулого тижня пройшло багатогодинне засідання уряду Британії, на якому міністри шукали вихід з глухого кута під назвою Brexit.

За підрахунками економічних експертів, внутрішній ринок ЄС найближчим часом очікують великі потрясіння, зростання тарифів на товари і послуги, уповільнення темпів зростання економіки і все через Brexit.