Опитування: дівчата в Німеччині більше вчаться під час пандемії

“Дівчатка в Німеччині навчаються більше і проводять більше творчих проектів, ніж хлопчики під час німецької блокади коронавіруса, але як дівчатка, так і хлопчики більше дратуються своїми батьками, ніж до закриття шкіл в березні”,- повідомляє Reuters.

Згідно з дослідженням, проведеним Інститутом Ifo, середній час, який діти проводять за навчанням, скоротився з 7,4 години до 3,6 години на день.

Після відкриття шкіл в найближчі тижні опитування показало, що 64% ​​батьків вважають, що їхні діти навчилися набагато менше під час пандемії.

Тим часом час, який вони проводять за переглядом телевізора, комп’ютерними іграми або телефонами, збільшилася з чотирьох до 5,2 години на день.

Дівчатка користувалися консолями і телефонами на годину менше, ніж хлопчики, але витрачали на навчання на півгодини більше, на читання та творчі завдання на 20 хвилин, а в соціальних мережах – на 15 хвилин більше.

Дослідження показало, що батьки подвоїли час, що витрачається на допомогу дітям у навчальній діяльності, до однієї години на день, причому багато обурювалися більше, ніж раніше.

«Результати показують, наскільки важливо повернутися до звичайних шкільних занять, слідуючи захисним заходам», – сказав Люгер Восман, глава Центру економіки освіти Ifo.

Діти повинні будуть носити маски хоча б частину часу і дотримуватися соціального дистанціювання.

У Німеччині було відносно небагато смертей від COVID-19, частково завдяки широко поширеним тестів і добре оснащеної системою охорони здоров’я.

Але в останні тижні число інфікованих людей збільшилася, і експерти в області охорони здоров’я вказали на більш низьке дотримання правил гігієни і дистанціювання.