Контейнеровоз з небезпечними матеріалами горить, виділяючи токсичний газ біля берегів Канади (ВІДЕО)

“Біля тихоокеанського узбережжя Канади загорівся контейнеровоз, що призвело до викиду токсичного газу”, – повідомила влада.

Корабель Zim Kingston прямував до Ванкувера, коли спалахнуло полум’я, і ​​про пожежу було повідомлено береговій охороні близько 23:00 за місцевим часом.

За відомостями берегової охорони, полум’я, що виникло, пов’язане з двома пошкодженими контейнерами, в яких знаходилося небезпечна речовина, яка при горінні може привести до серйозних хімічних опіків і пошкоджень для очей.

За інформацією телеканалу Global News, дане судно в минулий четвер, 21 жовтня, втратило приблизно 35-40 вантажних контейнерів в морі недалеко від острова Ванкувер під час бурі. Zim Kingston, що продовжує горіти,  поставили на якір біля узбережжя Британської Колумбії.

«Надзвичайна зона була створена на березі Констанс в межах 1 милі від контейнеровоза Zim Kingston», – додала берегова охорона.

Поки незрозуміло, що стало причиною пожежі.

Берегова охорона повідомила, що судно перевозило понад 52 000 кг хімікатів в контейнерах.

За повідомленнями ЗМІ, служба берегової охорони Канади евакуювала 16 осіб з палаючого контейнеровоза. Влада заявила, що небезпека для тих, хто знаходиться на березі, відсутня.