Дискусія навколо жорсткого Brexit у Великобританії розгорається з новою силою

Представники Палати громад британського парламенту вже планують заблокувати вихід із Європейського союзу без угоди, а в уряді переконані, що парламент їм не перешкода.

Джон Ешворт – один з лідерів Лейбористської партії в недавньому інтерв’ю інформаційному агентству Reuters заявив, що вже у вересні, британські парламентарії приймуть рішення, яке заблокує жорсткий Brexit.

Щоб завершити процес виходу Великобританії зі складу Євросоюзу без угоди уряд повинен буде надати на розгляд парламенту відповідний законопроект.

Ешворт впевнений, що «коли у вересні парламент повернеться, у нас з’явиться можливість зупинити угоду. Ми будемо використовувати всі доступні нам у парламенті засоби … »

Протилежної думки дотримується радник прем’єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона Домінік Каммінгс. Він упевнений, що уряд зможе домогтися виходу країни з ЄС без попередньої угоди до 31 жовтня. Це трапиться навіть у тому випадку, якщо більшість членів Палати громад винесе уряду вотум недовіри.

У цьому випадку будуть проведені позачергові вибори, які Борис Джонсон може призначити після 31 жовтня.

Таким чином, очевидно, що події навколо Brexit кілька місяців будуть розвиватися стрімко і непередбачувано.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що 24 липня відбувся офіційний вступ на посаду нового прем’єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона.

За оцінками експертів, вихід Сполученого Королівства з ЄС без угоди обійдеться в 114 мільярдів доларів.