Крісло прем’єр-міністра Великобританії порожнім точно не буде

Не встигла прем’єр-міністр Британії Тереза ​​Мей оголосити, що йде у відставку, як число претендентів зайняти її місце почало зростати не по днях, а по годинах.

Все-таки не змогла Тереза ​​Мей знайти компромісне рішення з депутатами Палати громад британського парламенту в питанні про угоду по Brexit. Днями вона оголосила про те, що йде з поста прем’єр-міністра.

І тут кандидати на пост керівника консервативної партії і, відповідно, на пост прем’єр-міністра британського уряду посипалися як з рогу достатку.

У неділю претендентів, які заявили про свою готовність боротися за владу і вести Великобританію по світлому шляху Brexit, з угодою із Євросоюзом або без неї, стало вже вісім.

Не виключено, що до 7 червня, коли Тереза ​​Мей офіційно піде у відставку з поста лідера Консервативної партії і прем’єр-міністра Великобританії, кількість кандидатів збільшиться.

Очікується, що Консервативна партія обере нового лідера в стислі терміни, до того, як депутати Палати громад підуть на літні канікули наприкінці липня.

Після оголошення про відставку Тереза ​​Мей залишиться керувати урядом до тих пір, поки Консервативна партія не вибере нового лідера.

Від планів винести на голосування парламенту оновлену угоду про Brexit Мей відмовилася, швидше за все, через рішення піти у відставку. Фактично всі зусилля Терези Мей, які вона витратила для того, щоб Великобританія вийшла з ЄС з угодою, виявилися марними. Тепер історія з Brexit стає ще більш туманною, заплутаною і драматичною. По суті, з приходом нового прем’єра все почнеться заново.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Борис Джонсон, колишній міністр закордонних справ Великобританії, оголосив про намір стати прем’єр-міністром Великобританії.

Довгострокова імміграція до Британії в минулому році впала до п’ятирічного мінімуму. Основна причина – зменшення числа мігрантів з Європейського союзу.