Учні в Іспанії – з браслетом або маскою іншого кольору через коронавіруса

В Іспанії після шестимісячної перерви через пандемію коронавіруса на цьому тижні почалося поступове повернення учнів до класів.

Уряд надав окремим регіонам повноваження приймати власні рішення щодо обмеження епідемії, а вони, в свою чергу, залишили ряд питань керівникам шкіл.

Автономні округи отримали від уряду 2 мільярди євро для забезпечення безпечного початку нового навчального року. Тільки в Мадриді, одному з міст, яке найбільше постраждало від пандемії, на цьому тижні в школу йдуть понад 400 000 дітей. У більшості шкіл діти в класах діляться на менші групи, які навчаються в різних кімнатах. Для цього були побудовані додаткові збірні приміщення, щоб забезпечити достатньо місця.

При вході в школу у кожної дитини вимірюється температура, дезінфікується взуття і руки, а класи прибираються щогодини. Забороняється збирати дітей з різних класів в перерви, і щоб стежити за дотриманням заборон, у кожної дитини є браслет або маска певного кольору, що показує, в якому класі вона вчиться. Мета цього заходу полягає в тому, щоб ізолювати тільки однокласників, якщо виявиться хвора дитина, і не закривати всю школу.

Однак, незважаючи на всі зусилля, деякі батьки бояться відпускати своїх дітей і наполягають на онлайн-навчанні. Зі свого боку, вчителі також незадоволені аргументуючи це тим, що для змішаного навчання недостатньо вчителів.

Профспілки вчителів Мадрида навіть оголосили страйк 22 і 23 вересня, зажадавши від уряду регіону забезпечити безпечні умови праці.