Нова Зеландія обмежує права нещеплених

Прем’єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн визнала, що політика Covid створить дворівневу систему, в якій нещеплені громадяни не матимуть тих же прав, що і ті, хто отримав вакцину.

“У відеоінтерв’ю вона сказала, що нинішні правила надали вакцинованим громадянам більше свободи”, – повідомляє The Telegraph.

У п’ятницю Ардерн оголосила, що 90 відсотків новозеландців повинні бути повністю вакциновані в кожному регіоні, перш, ніж вся країна почне послаблювати обмеження. Бізнес також залишиться відкритим.

Однак ті, хто не були вакциновані, зіткнуться з набагато більш строгими обмеженнями. Вони зможуть збиратися тільки групами до 10 осіб і не зможуть заходити в ресторани, бари і тренажерні зали.

«Якщо ви ще не вакциновані, ви не тільки піддастеся більшому ризику зараження Covid-19, а й багато свобод, якими користуються інші, вам будуть недоступні», – сказала вона. Ніхто не хоче, щоб це сталося, але ми повинні мінімізувати загрозу вірусу, який зараз поширюється в основному серед нещеплених людей.

Станом на неділю тільки 58 відсотків населення повністю вакциновані.