Німеччина вивела свій взвод з Литви за антисемітизм і насильство

Як повідомляє BBC News, “Німеччина відкликала свій взвод з місії НАТО в Литві через публікацію Der Spiegel, в якій йдеться про антисемітські дії військових і сексуальне насильство”.

Міністр оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Каренбауер написала в Twitter, що за правопорушення будуть покарання «з усією строгістю».

Спочатку в рамках розслідування були відкликані чотири німецьких солдати.

Повідомляється, що на вечірці в литовському готелі в кінці квітня солдати взводу співали антисемітські пісні, погрожували розправою і знімали епізод сексуального насильства над солдатом.

Пізніше у взводі спливли окремі звинувачення в сексуальному і расовому насильстві, і деякі солдати повідомили, що кілька їхніх товаришів по службі співали пісню на честь дня народження Адольфа Гітлера 20 квітня.

«Злочини деяких солдатів в Литві – це ляпас усім, хто щодня служить в німецькій армії заради безпеки країни», – сказала Крамп-Каренбауер.

За її словами, весь взвод буде виведений «негайно», і всі розслідування будуть проводитися в Німеччині. Ті, хто знав про те, що відбувається, але промовчав, теж будуть покарані.

Німецький взвод був відправлений до Литву в рамках посиленої місії НАТО з навчання місцевих військ для стримування Росії.