Прогнози НБУ на кредитування в зв’язку з опитуванням глав найбільших банків України

Українські банки дають прогноз, що з початком 2020 року вимоги до тих, хто буде здійснювати позику кредитів поступово будуть пом’якшуватися, що посприяє до збільшення «кредитних портфелів». Такими є дані проведеного опитування в провідних національних банках України, які провів і оприлюднив НБУ.

Варто відзначити, що за прогнозами НБУ збільшення портфелів припаде на січень-березень  для населення так і для бізнесу, також очікується вагомий приплив депозитів з обох сигментов.

У свою чергу помітити варто, що банки не планують особливих змін в іпотечному кредитуванні, але наголошують, що кількість іпотек в 2020 році може зрости.

У повідомленні НБУ також було відзначено, що банки очікують пом’якшення стандартів кредитування для бізнесу малого і середнього сегмента, гривневого кредитування і короткострокових позик. А особливо очікувано пом’якшення стандарту споживчого кредитування.

Опитування було тривалістю з 17 грудня 2019 року по 10 січня 2020 року. В опитуванні прийняли участь керівники 49 найбільших банків України, на які приходиться приблизно 99% банківського ринку. Що і дає практично 100% опитаних і результати такі, які надав НБУ.