Здійснилося! Бундестаг прийняв новий імміграційний закон

Багато українців з нетерпінням очікували новини про прийняття німецьким парламентом закону про імміграцію, який відкриває великі можливості для працівників різних спеціальностей.

Всі кола формальних процедур розгляду і прийняття нового закону про імміграцію німецькою владою вже пройдені. Тепер перед громадянами країн, які не входять до складу Європейського союзу широко відкриваються двері можливостей спробувати щастя на ринку праці Німеччини.

Офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт, коментуючи ухвалення парламентом нового імміграційного закону, зазначив, що «Німеччині вкрай необхідні кваліфіковані кадри. Тому ми відкриваємо ринок праці для людей з країн, які не входять до ЄС».

Для того, щоб претендувати на добре оплачувану роботу, необхідно бути кваліфікованим фахівцем і досить добре знати німецьку мову. Тепер українці і жителі інших країн, що не входять до Євросоюзу, матимуть можливість приїжджати до Німеччини без оформленого трудового контракту і шукати підходящу вакансію протягом шести місяців. Закон передбачає, що в період пошуку роботи, іноземний громадянин повинен самостійно фінансувати всі витрати на проживання.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що німецькі фірми, які займаються відправкою і логістикою вантажів, стикаються з гострою нестачею далекобійників.

Уряд Чехії збільшив квоту на прийом працівників з України в два рази, і тепер вона становить 40 тисяч осіб.