Чиновник уряду Косово заарештований за розкрадання 2,1 млн. євро державних грошей

“Поліція Косово заарештувала чиновника міністерства фінансів за крадіжку 2,1 млн. євро з казни Косово і передачу їх приватному бізнесу, два власника якого знаходяться в бігах”,- повідомляє Exit News.

“Чиновник був затриманий у вівторок ввечері”, – повідомила сьогодні місцева поліція. Влада зажадала заблокувати його банківські рахунки за підозрою, що частина грошей вже була переведена за кордон. Поліція обшукала будинки підозрюваних, але не виявила доказів вкраденої суми.

“Гроші були переведені чотирма траншами, починаючи з 9 жовтня, з державної скарбниці, що знаходиться у веденні міністерства фінансів, через міністерство інфраструктури та на рахунки приватних підприємств”,- повідомив міністр фінансів Хікмет Байрамі в прес-релізі. Він додав, що звільнив затриманого співробітника, який пропрацював в міністерстві 11 років, і його начальника.

Байрамі запевнив громадськість, що це одиничний випадок і що державний бюджет цілий і надійний.

Справа розігралася на тлі хвилі звільнень високопоставлених чиновників прем’єр-міністром Авдуллой Хоти, а також розпуску урядового департаменту з боротьби з корупцією.