Борис Джонсон попередив: “Військовий авантюризм Росії був би трагічною помилкою”

“Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон наполягав на тому, що для Росії було б “трагічною помилкою” зробити “військовий авантюризм” на кордонах Польщі та України на тлі ескалації регіональної напруги”, повідомляє AFP.

«Що нам потрібно зробити, то це переконатися, що всі розуміють, що вартість неправильних рахунків на кордонах як України, так і Польщі буде величезною», – сказав Джонсон групі високопоставлених британських законодавців.

“Я думаю, що для Кремля було б трагічною помилкою думати, що є щось, що можна витягти з військового авантюризму”, – сказав він.

Коментарі Бориса Джонсона прозвучали в міру того, як Захід все більше переймався пересуванням російських військ уздовж українського кордону.

Москву також звинувачують у допомозі в організації кризи, внаслідок якої сотні близькосхідних мігрантів опинилися у пастці на білорусько-польському кордоні.

Тисячі військовослужбовців були розміщені по обидва боки кордону відколи Білорусь нещодавно провела спільні навчання з російськими десантниками.