Вся Італія перебуває на карантині через коронавірус (ВІДЕО)

Вся Італія буде поміщена в карантин, оскільки смертність від коронавірусів в країні продовжує зростати. Про це заявив прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте в телевізійному виступі, цитованому CNBC.

Жителям держави, в якій проживає понад 60 мільйонів чоловік, заборонено подорожувати, за винятком роботи і в надзвичайних ситуаціях. Всі публічні зустрічі будуть заборонені, нічні клуби не працюватимуть, а спортивні заходи відкладені. Метою обмежень є захист найбільш вразливих людей в країні.

Жителі Італії потребують поважної причини, щоб покинути країну літаком, якщо він не знаходиться там тимчасово для роботи або в якості туристів. Те ж саме відноситься і до тих, хто прибуває в країну. Температура пасажирів перевірятиметься на вокзалах. Круїзним лайнерам заборонено заходити в різні італійські порти.

Школи та університети по всій країні залишаться закритими до 3 квітня, але громадський транспорт продовжуватиме працювати.

Надзвичайні заходи набирають чинності у вівторок 10 березня і діятимуть до 3 квітня.

“Червоної зони не буде”, – заявив Конте, посилаючись на свій карантинний наказ, який поширюється на частину північної Італії, де проживає близько 16 мільйонів чоловік.

Вірусна хвороба вже присутня у всіх 20 регіонах Італії. “У нас значне зростання числа інфекцій … і смертей”, – сказав Конте. “Звички в Італії потрібно міняти”, – порекомендував він. Прем’єр-міністр Італії закликав жителів країни допомогти один одному адаптуватися до більш жорстких заходів, пише BBC.

У минулі вихідні влада Італії оголосила про блокування регіону Ломбардія, який є найбільш постраждалою частиною країни через коронавірус. Розширення радикальних заходів для всієї країни відбулося після того, як смертельні випадки від вірусу підскочили з 97 в понеділок до 463. Всього за останні 2 дні жертвами коронавірусу в країні стали 230 осіб.

In diretta da Palazzo Chigi

Опубліковано Giuseppe Conte Понеділок, 9 березня 2020 р.