Папа Франциск прийняв відставку скандального польського архієпископа

Папа Франциск прийняв відставку 75-річного архієпископа Гданського Славоя Лешека Глодза, йдеться в заяві Святійшого Престолу, який цитує AFP. Папа призначив єпископа Ельбльонга Яцека Еджерсков тимчасовим адміністратором архієпископа, передає БНР.

Глодж був відомий своїм екстравагантним способом життя і любов’ю до розкоші. У минулому році священики його єпархії звинуватили його в щоденних психічних домаганнях. Вони дали анонімні свідчення перед телекамерами, а потім відправили лист до Ватикану. Архієпископ відкинув звинувачення.

Глодзь також підозрюється в приховуванні передбачуваних дій ряду священиків, звинувачених польською прокуратурою в педофілії.

На початку березня група віруючих з Гданська направила Папі Франциску лист з вимогою звільнити архієпископа, оскільки він «втратив необхідний моральний авторитет, щоб керувати єпархією».

Теоретично пенсійний вік для єпископів становить 75 років, але він не є обов’язковим, і Папа може вирішити продовжити його для того чи іншого високопоставленого священнослужителя, відзначає AFP.