Внаслідок нападу мігрантів на кордоні з Польщею постраждали 7 поліцейських, прикордонник та військовий

Дев’ять польських офіцерів – 7 поліцейських, прикордонник та військовослужбовець – було поранено внаслідок нападу на мігрантів на території Білорусі 16 листопада, які намагалися перетнути польський кордон, повідомляє Укрінформ з посиланням на польську поліцію, польську прикордонну службу та міністерство оборони країни.

Двоє міліціонерів надійшли з травмами голови внаслідок ударів камінням, один із переломом черепа. Поліція повідомила, що п’ятеро їхніх колег отримали травми рук та ніг. Пораненого солдата також ударили каменем по голові. Співробітника прикордонної служби також було поранено каменем.

Повідомляється, що під час штурму прикордонного пункту пропуску «Брузги-Кузня» мігранти закидали польських чиновників камінням, ціпками, металевими трубами, шумовими гранатами та гранатами зі сльозогінним газом.

За даними Міноборони Польщі, серед нападаючих були діти.

За повідомленням прикордонної служби, після невдалої спроби штурму мігранти організовано, під контролем білоруських спецслужб, повернулися до свого наметового містечка, розташованого за кількасот метрів від блокпоста.

Глава зовнішньої політики ЄС Хосеп Боррелл описав ситуацію як гібридну війну, в якій мігранти використовували зброю проти країн спільноти.

На даний момент біля кордону з Польщею перебуває близько 3-4 тисяч мігрантів, а всього на території Білорусі, за оцінками, їхня кількість може досягати 20 тисяч.

З початку вересня на польсько-білоруському кордоні запроваджено надзвичайний стан через тиск мігрантів. До середини 2022 року Варшава планує збудувати бордюрний паркан заввишки понад 5 метрів.