Підвищена мінімальна заробітна плата в Україні за межею бідності

Низькі соціальні стандарти, які на сьогодні зафіксовані в Україні, все одно вище підвищеної мінімальної заробітної плати, яка передбачена урядом на наступний, 2019 рік.

Стандарти життя українців не витримують ніякої критики, оскільки на них просто неможливо жити, це не життя, а існування. При цьому, підвищення мінімальної пенсії та зарплати ніяк не вирішує цієї проблеми, оскільки ці суми набагато менші передбачених мінімальних стандартів.

Таке твердження висловив екс-міністр праці та соціальної політики Василь Надрага, він зазначив, що «на сьогодні мінімальна пенсія піднята на 72 гривні. Є міжнародний стандарт ООН для Східної Європи та України – стандарт, за яким межа бідності – це 150 доларів на місяць».

Що стосується мінімальної заробітної плати, то вона також не може бути порівнянна зі стандартами ООН. «При підвищенні стандарту людина на руки буде отримають 3359 гривень, тобто стандарт, який заклала ООН, навіть зі збільшенням, не дотягує на 865 гривень», – заявив політик.

Також необхідно врахувати, що в Україні річна інфляція навіть за офіційними даними становить мінімум 8 відсотків, хоча на практиці це число набагато більше. Тобто, сума підвищених мінімальних пенсій і зарплати виявляється ще менша.

Природно, що в таких важких умовах українцям втрачати нічого, і величезна кількість вважають за краще виїжджати в інші країни і заробляти в рази більше, ніж удома.

Нагадаємо, раніше ми писали про соціологічне дослідження, яке показало, що близько половини українців не має ніяких грошових заощаджень і живе від зарплати до зарплати, від пенсії до пенсії.

Джерело: www.eurabota.ua

10.12.2018